Korets historie

I august 1969 afsluttede Nordjysk Musikkonservatorium et tre-årigt kursus for musiklærere i Thy. En idé om at fortsætte, som kor, opstod.  Konservatorielærer Bendt Astrup, der havde undervist i kordirektion, blev korets første dirigent.

I 1973 fik koret navnet Nordvestkoret. Lektor Jørgen Munk overtog dirigentstokken, som han svingede de næste 25 år. Under Jørgen Munks ledelse grundlagdes korets fine arbejdsdisciplin og lyriske kvaliteter. Højdepunkter fra perioden omfatter  Händels Messias(1983, 1987 og 1994(i Tjekkiet)), Haydns ’Skabelsen’ (1976, 1995) Til Danmarks Radio indspillede koret Brahms’ ’Liebesliederwalzer’ i 1981.

Da Jørgen Munk valgte at gå på pension i 1998, gik koret en turbulent tid i møde. De næste fire år blev præget af skiftende dirigenter og manglende stabilitet. I 2002 var koret lukningstruet. Halvdelen af koret holdt dog sammen med den dengang 87-årige pensionerede musikpædagog og tidligere dirigent for Århus Studiekor Ellen Juul Sørensen som dirigent og ligeledes pensionerede sangpædagog Birgit Holm-Andersen som hjælpedirigent. Selv det stærkt reducerede kor magtede årets koncert i Langvad og en julekoncert i Øsløs Kirke, der blev et vendepunkt.

Julekoncerten i Øsløs Kirke i 2002 blev overværet af fhv. rektor for Det Jyske Musikkonservatorium Henrik Svane, som derefter blev korets dirigent.  Under Henrik Svanes ledelse udvikler koret sig atter, således at det nu også har sunget såvel Faüres og Mozarts Requim, Matthäus Passionen og Bachs Messe i h-moll.